Tiedote kirkonkirjojen pidon siirtymisestä Rovaniemen aluekeskusrekisteriin

13.12.2021

Tiedote kirkonkirjojen pidon siirtymisestä Rovaniemen aluekeskusrekisteriin

 

Kirkkohallituksen täysistunto linjasi joulukuussa 2018 pidetyssä kokouksessa, että viimeistään vuoden 2022 alusta lukien kirkonkirjojenpidon tehtävien ja väestökirjanpitoon liittyvien toimintojen tulee olla keskitettyinä aluekeskusrekistereiden tehtäviksi. Seurakuntien tulee siten tehdä päätöksiä keskusrekisteriin liittymisestä tai sen muodostamisesta. Keskittäminen tarkoittaa, että yksittäisissä seurakunnissa ei vuoden 2021 jälkeen enää hoideta lakisääteisiin kirkollisiin toimituksiin ja väestökirjanpitoon liittyviä viranomaistehtäviä, vaan ne tehdään seurakuntien muodostamissa aluekeskusrekistereissä. Keskittämisessä on otettava huomioon seurakuntalaisten palveleminen ja toiminta sekä suomen, ruotsin että saamen kielellä. Keskittäminen mahdollistaa seurakuntien keskittymisen kirkon perustehtävään.

 

Sodankylän seurakunta on siirtymässä aluekeskusrekisteriin ns. viimeisessä aallossa, 1.1.2022 alkaen. Tästä eteenpäin yllä mainitut lakisääteiset viranomaistehtävät hoidetaan Rovaniemen aluekeskusrekisterissä, joka aloitti toimintansa 1.1.2021. Sodankylän seurakunnan kirkkovaltuusto on vuoden 2021 aikana päättänyt liittymisestä Rovaniemen aluekeskusrekisteriin. Siihen kuuluvat Lapin seurakunnista Rovaniemen ja Sodankylän lisäksi myös Kemijärvi, Kittilä, Pelkosenniemi, Ranua, Salla, Enontekiö, Muonio, Inari ja Utsjoki.

 

Ensi vuoden 2022 alusta sukuselvitykset, virkatodistukset ja avioliiton esteiden tutkinnat on tilattava Rovaniemen aluekeskusrekisteristä, p. 016-3355200, This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.   Aluekeskusrekisteri on avoinna maanantaista perjantaihin klo 9-15.

 

Sodankylän seurakunnan kirkkoherranvirasto palvelee edelleen kirkollisten toimitusten kuten kastetilaisuuden, häiden ja hautajaisten järjestämisessä. Virastossa hoidetaan kirkon, muiden seurakunnan tilojen sekä työntekijöiden varaus tilaisuuksiin, sekä annetaan neuvoja ja ohjeita tilaisuuksien järjestämiseksi. Viraston kautta tehdään myös muut varaukset eri tilaisuuksia varten. Kirkkoherranvirastosta voi edelleen ostaa esimerkiksi suruadresseja, kortteja, virsikirjoja ja Yhteisvastuutuotteita. Sodankylän seurakunnan kirkkoherranvirasto on päivittäin avoinna klo 9-14 osoitteessa Papintie 2, p. 0400-190406.

Takaisin

Copyright © 2022 Sodankylän seurakunta